Teknologiateollisuuden uutiskirje 12/2019 | ”Enemmän kuin mitään muuta työmarkkinoilla tarvitaan nyt vastuunkantajia ja kierroksen päänavaus”, työmarkkinajohtaja Minna Helle kirjoittaa blogissaan.

Työmarkkinoille tarvitaan päänavaus – lakoista suuret menetykset

”Enemmän kuin mitään muuta työmarkkinoilla tarvitaan nyt vastuunkantajia ja kierroksen päänavaus”, työmarkkinajohtaja Minna Helle kirjoittaa blogissaan.
 

Kansainvälisten DI-opiskelijoiden määrä kasvanut

Yritysten ja opiskelijoiden kontaktipintaa pitää kasvattaa ja opiskelijoiden lupaprosesseja helpottaa. Lue lisää


 

Vähähiilisen tiekartan valmistelu alkoi

Teknologiateollisuus on sitoutunut hallitusohjelman Hiilineutraali Suomi 2035 -tavoitteeseen. Alan vähähiilitiekartta edesauttaa tavoitteen saavuttamista.

 

Etlan selvitys: Korotetut poistot todennäköisesti lisäävät investointeja

Hallituksen esittämät määräaikaiset korotetut poistot lisäisivät todennäköisesti investointeja

 

Women in Techin uusi koti on Inklusiiv – monimuotoisuuden edistäminen työelämässä vahvistuu

Inklusiiv tarjoaa jatkuvasti kasvavalle verkostolle lisää resursseja ja enemmän vaikuttavuutta

 

Hävittäjähankinta – mahdollisuuksia jäsenyrityksille

Puolustusvoimat on korvaamassa Hornetit uusilla koneilla 2020-luvulla. Hankintaan liittyy teollisen yhteistyön vaatimus, joka on arvoltaan 30 prosenttia hankintahinnasta.

 

Yritykset lahjoittivat professuurit Turun yliopistolle

Meyer Turun, Elomaticin ja Cadmaticin lahjoittamat professuurit on suunnattu kone- ja materiaalitekniikkaan, joissa yliopisto aloittaa syksyllä uudet koulutukset. Lue lisää

 

MustReadin EU-jutut

 

Tarjoatteko kesätöitä?

Linkitämme jäsenyritysten kesätyöhaut mytech.fi-sivulle, joka julkistetaan tammikuussa. Viime kesänä teknologiayrityksissä oli kesätöissä lähes 20 000 nuorta. Ilmoita kesätyöpaikkahakunne mukaan: samuli.mannonen@teknologiateollisuus.fi.
 

Blogit

Pisa-menestys on saanut suomalaiset tuijottamaan omaan napaansa

PISA-tuloksia ei kannata sivuuttaa, kun mietitään koulumme kehittämiskohteita. Olemme liian vähän kiinnostuneita siitä, mitä maailmalla tapahtuu, koulutusjohtaja Leena Pöntynen kirjoittaa.

Tekoäly on tylsää

Tekoälyä vaivaa ylioptimismin ja harhakuvitelmien hybris: tarina ja teot eivät kohtaa ja yleinen keskustelu on eksynyt todellisuuden ladulta. Tekoäly on parhaimmillaan silloin kun se on tylsää, tekoälykiihdyttämön vetäjä Alexander Törnroth kirjoittaa

Tulevia tapahtumia